Ugye te is szeretted kiskorodban, ha minden este mesét olvastak a szüleid.

Ugye te is szeretted kiskorodban, ha minden este mesét olvastak a szüleid. Meghitté és varázslatossá tette az éjszakát. Sokkal gyorsabban elaludt az ember és nyugodtabb álmunk is volt. Szerencsére ez a jó szokás a mai napig megmaradt sokunkban és én is minden nap olvasok a gyermekeimnek. Az első blogban összeszedem nektek a régi klasszikus mesekönyveket, amiket nap mint nap felolvasott édesanyám vagy édesapám. Lássuk tehát a top 5 listát.

Az első könyv a Bogyó és Babóca. Ki ne ismerné Bartos Erika méltán híres művét? A kedvenc sorozatom. Ezernyi kaland vár rád, amit Bogyó a csigafiú és Babóca a katicalány garantál. Két csodálatos karakter hamar gyermekei kedvenceinkké válnak. Légy részese ennek a csodálatos kalandnak, engedd be őket a gyerekszobába és garantáljuk, hogy gyermeked imádni fogja. Rengeteg része van, érdemes mindegyiket elolvasni. Ide kattintva megtaláljátok az összes részt:

https://www.mesekonyvaruhaz.hu/bartos_erika_m6

Személyes kedvencem volt a következő könyv. Az Öreg néne őzikéje. Ki ne ismerné ezt a csodálatos mesét? Biztos, hogy neked is olvasta az anyukád vagy a nagymamád. A történet egy törött lábú őzikéről szól, akit meggyógyít egy Öreg néne. A mesekönyvet Fazekas Anna írta és Róna Emy rajzolta meg. Generációról, generációra száll át ez csodálatos könyv. Szerezz gyermekednek örömteli pillanatokat és járja át a lelküket ez a csodálatos varázs, amit ez a könyv nyújt mindenki számára.

Ide kattintva megtaláljátok a könyvet:https://www.mesekonyvaruhaz.hu/gyermekkonyvek_85/oreg-nene-ozikeje/

A következő választásom a Gőgös Gúnár Gedeon mesekönyv. Elképesztő ez a mesekönyv az első kiadása 1967-ben jelent meg. 30 évvel ezelőtt már a szüleim is olvastak nekem ebből a könyvből. A könyv az általános iskolák első osztályosainak íródott és szándékosan voltak benne hibák. A mesekönyv lépésről lépésre ismerteti meg az olvasót a kis és nagy betűkkel, illetve az összetett betűkkel. Versek, mondókák, hosszabb-rövidebb mesék gyűjteményét tartalmazza a kötet.

Ide kattintva megtaláljátok a könyvet: https://www.mesekonyvaruhaz.hu/gyermekkonyvek_85/gogos-gunar-gedeon/

“Aludj el szépen kis Balázs”. Olvasta mindig édesanyám éjszakánként az ágyam mellett az Altató mesekönyvet. Egy könyv amitől minden gyermek álomra hajtja a fejét. József Attila írta ezt a klasszikus verset, melyet most lapozó formában a költő eredeti kézirata szerinti helyesírással, Gyöngyösi Adrienn különleges rajzaival jelenik meg.

Ide kattintva megtaláljátok a könyvet: https://www.mesekonyvaruhaz.hu/gyermekkonyvek_85/altato-2/

Az utolsó mesekönyv egy kisvakond történetét tárja fel. Eredetileg 1957-től 2002-ig vetítették csehszlovák televíziós rajzfilmsorozatot. Annyira sikeres volt, hogy több részes könyv sorozatot adtak ki, ahol átélhetjük ennek a kisvakond és barátainak a csodálatos kis életét és kalandjait.

Rendeld meg az összes részt és gyermeked imádni fogja.

Ide kattintva megtaláljátok a könyvet:

https://www.mesekonyvaruhaz.hu/index.php?route=product/list&keyword=kisvakond&description=0&page=2#content

És ennyi lett volna az a top 5 könyv amit mindenképpen meg kell venni gyermekednek. Rengeteg jó mesekönyv van és természetesen lesz még ilyen blog.

Ha segítségre lenne szükséged keress bátran ügyfél-szolgálatunkat.