15 %

Útmutató szüléshez

2.967 Ft

Gyártó/szerző: Ina May Gaskin

Kiadó: Manó Könyvek
Megjelenés éve: 2017
Oldalszám: 112 oldal
Kötés: puha borító
ISBN: 9789634033035

Mikortól kapható: 2017-01-25

Várható szállítás: 2–4 munkanap

Cikkszám: 13137 Kategória:

Leírás

Ina May Gaskin, a világ legismertebb hivatásos bábája a hetvenes évek elején alapította meg férjével és kétszázötven társával a modern bábaság bölcsőjének számító legendás, Tennessee állambeli Farmot. A ma is nagyrészt önellátó gazdálkodást folytató közösséget bábaközpontja tette világhírűvé, ahová ma már külföldről is érkeznek nők, hogy gyermeküket művi beavatkozás nélkül, támogató környezetben hozzák világra.
A könyv első részében az anyák által elmesélt szüléstörténeteket a szerző kommentárjai követik, amelyek laikusok és szakemberek számára is nélkülözhetetlen gyakorlati útmutatóvá és lebilincselő olvasmánnyá teszik a kötetet. Gaskin nézeteinek kiindulópontja az, hogy a nők testi és lelki képességei tökéletesen alkalmassá teszik őket a természetes szülésre, ezért támogatni kell őket abban, hogy e képességükkel tudatos módon éljenek. Józan, elfogultságmentes hangja, tudományos érvei hitelesítik az orvosi körökben is elismert szerzőt, ugyanúgy, ahogyan nagy felkészültsége mögött meghúzódó szakmai szerénysége is: mindig a szülő nőt tekinti a legfontosabbnak.
Könyvünket a legutóbbi, 2009-es megjelenéshez képest friss adatokkal, kiegészítésekkel bővítettük, a legújabb amerikai kiadás alapján.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Útmutató szüléshez” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük