20 %

Szülők könyve – A fogantatástól az iskolakezdésig – 2. bővített kiadás

3.160 Ft

Gyártó/szerző: Dr. Ranschburg Jenő

Kiadó: Saxum Kiadó
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 160 oldal
Kötés: kemény borító
ISBN: 9789632481098

Mikortól kapható: 2015-11-01

Várható szállítás: 3–5 munkanap

Cikkszám: 11696 Kategória:

Leírás

“Nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból – azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői.
A felhalmozott tapasztalatok és kutatási eredmények összefoglalásával azonban lehetőséget adunk – és kell is adnunk – a szülőnek ahhoz, hogy elsajátítsa mindazt, amit a gyermeknevelés nehéz és felelősségteljes munkájához feltétlenül tudnia kell. Miért gondoljuk, hogy az a biológiai érettség, amely a szülővé válás nélkülözhetetlen előfeltétele, nyomban gyermeknevelésre is alkalmassá teszi az embert?
A gyermek viselkedésében minden kétséget kizáróan ott van a környezet hatása: a felnőttek, mindenekelőtt a szülők világképe, életfelfogása, nevelési módszerei, melyek a kívánt – vagy éppen azzal ellentétes –irányban, de mindenképpen formálják, alakítják a személyiséget.
„Nem Messiás-é minden újszülött? – kérdi Madách Az ember tragédiájában – Fénylő csillag, mely feltűnt a családban…” E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből – „mely feltűnt a családban…” – egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék.”

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Szülők könyve – A fogantatástól az iskolakezdésig – 2. bővített kiadás” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.