Köszönjük szépen, hogy velünk játszottatok, a nyertes Örkényi Csaba, akivel rövidesen felvesszük e-mailben a kapcsolatot.

Gratulálunk!!! 🙂

***MEGFEJTÉS***

1) Csukás István: Vakáció a halott utcában

2) G. Szabó Judit: A macskát visszafelé simogatják

3) Marék Veronika: Boribon és Annipanni

4) Szabó Magda: Tündér Lala

5) Janikovszky Éva: A Hét Bőr

Egy újabb játékra szeretnénk meginvitálni benneteket. Találjátok ki, hogy az alábbi 5 idézet honnan származik (könyv címe és szerzője), majd küldjétek el a megfejtést az info@mesekonyv-aruhaz.hu címre 2016. augusztus 7. éjfélig.

A helyes megfejtést beküldők közül sorsolunk, a nyertes pedig kiválaszthatja az öt könyv egyikét!

1) „Rohamléptekkel haladtak, de azért a fal mellett, hogy ne legyenek feltűnőek. Így viszont olyan feltűnőek voltak, ahogy libasorba a falhoz lapultak, hogy csak a vak nem vette volna észre őket! De szerencséjükre nem volt senki a környéken. Vak sem volt.”

2) „–Frankó, hogy feküdnöm kell egy hónapot, irtó sok időm jut a gondolkodásra! Minden eszembe jön! Jár az agyam körbe, mint kerge szú a fában.”

3) „Piros cipőt már találtam, kék inget is találtam, kerek szalmakalapot is találtam, de szamócát még egy szemet se láttam.”

4) „Tündérországban, ha valaki költözni akart, szólt a bútorainak, legyenek szívesek az új címre elsétálni, s akkor minden bútor megindult, és el is gyalogolt szépen, hát hiszen lába volt valamennyinek. Itt meg az emberek nyakukon, vállukon cipelték a bútorokat, mintha azok kisbabák volnának. Csoda nevetséges látvány volt.”

5) „Ez csak úgy lehet, hogy a lányok nemcsak magukat nézegetik, hanem a fiúkat is, és a fiúk is nézegetik a lányokat, és ha az egyiknek tetszik a másik, akkor rászól, hogy most mit bámulsz.”

Jó szórakozást kívánunk! smiley