15 %

Randalín és Mundi

3.000 Ft 2.550 Ft

Gyártó/szerző: Thórdís Gísladóttir

Kiadó: Móra Könyvkiadó
Megjelenés éve: 2010
Oldalszám: 146 oldal
Kötés: kemény borító
ISBN: 9789631187472

Mikortól kapható: 2017-02-18

Várható szállítás: 2–4 munkanap

Cikkszám: 13217 Kategóriák: , ,

Leírás

A Tómas Gumundsson-díjjal is kitüntetett költőnő-írónőnek ez az első gyerekkönyve, amellyel hazájában azonnal nagy sikert aratott. Elnyerte az Izlandi Könyvkereskedők Gyerekkönyvdíját és a Női Irodalmi Díjat is.
Randalín és Mundi két életrevaló kilencéves, akik a reykjavíki nyári szünetben ismerkednek meg egymással, amikor a kislány éppen a ház előtt cigarettázik. Miután Mundi figyelmezteti a dohányzás káros hatásaira, Randalín közli, hogy képtelen leszokni, és karácsonyra már valószínűleg nem is lesz életben. (Természetesen kiderül, hogy Randalín valójában nem dohányzott, csak úgy tett, mintha.) A gyerekek hét fejezeten át újabb és újabb kalandokban ismerkednek meg fura emberekkel: egy jósnővel, Randalín költő apjával, egy könyvkereskedővel és így tovább. A szeretetteljes és könnyed könyvből sugárzik a vidámság, a pozitív életszemlélet, a tolerancia és a sokszínűség, s akár felolvasásra, akár önálló olvasásra jó szívvel ajánlható.
Az Izlandi Irodalmi Központ a húsz kiadásra legérdemesebb izlandi könyv közé sorolja a kötetet. A mulatságos és életigenlő történeteket Thórarinn Már Baldursson (Sempé Petit Nicolas-jára emlékeztető) illusztrációi teszik teljessé.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Randalín és Mundi” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük