15 %

Kuka Művek 1. – Virgonc Város ünnepel

2.379 Ft

Gyártó/szerző: Zöld Panna

Kiadó: Móra Könyvkiadó
Megjelenés éve: 2016
Oldalszám: 64 oldal
Kötés: kemény borító
ISBN: 9789634152941

Mikortól kapható: 2016-04-23

Várható szállítás: 2–4 munkanap

Cikkszám: 12350 Kategóriák: , ,

Leírás

Virgonc Városban, más városokhoz hasonlóan, forgalmas a belváros, a Fő utcán elegáns üzletek sorakoznak, az Óváros zsúfolt a turistáktól, míg a kertvárosi részen nyugalom honol. Van azonban egy különleges része: a Kuka Művek Hulladéktelep. Nem azért különleges, mert máshol nincs ilyen, hanem azért, mert ott tíz rendkívüli kukásautó szemétszállító, utcaseprő, locsoló, darus és hókotró – lakik. Ők a szokásos feladataikon kívül arra is ügyelnek, hogy semmi ne történjen Virgonc Városban, ami árthat a környezetnek: szennyezi a levegőt, a vizeket, szeméttel árasztja el a tereket, veszélyezteti az emberek életét.
Ebben a kötetben megismerkedünk velük, és megtudjuk, hogyan segítettek az ovisoknak a nagy vihar után, valamint azt is, hogyan mentették meg a várost attól, hogy a Tavaszi Fesztivál kudarcba fulladjon.

A KUKA MŰVEK című mesesorozatban a gyerekek izgalmas kalandokat élhetnek át egy képzeletbeli kisváros: Virgonc Város kukásautóinak történetein keresztül.
Közben szinte észrevétlenül azt is megtanulják, hogy mennyire fontos a környezet védelme, a hulladék szelektív összegyűjtése és megfelelő kezelése, és hogy milyen pusztító következményekkel járhat, ha nem hagyunk fel környezeti erőforrásaink pazarlásával.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kuka Művek 1. – Virgonc Város ünnepel” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük