15 %

Kereknemerdő és más mesék

2.295 Ft

Gyártó/szerző: Csató-Grúz Gabriella

Kiadó: Móra Könyvkiadó
Megjelenés éve: 2010
Oldalszám: 278 oldal
Kötés: kemény borító
ISBN: 9789631187250

Mikortól kapható: 2017-02-18

Várható szállítás: 2–4 munkanap

Cikkszám: 13219 Kategóriák: , ,

Leírás

Egyszer volt, hol nem volt … valahogy így kezdődtek gyerekkoromban a mesék.
Talán már mi, szülők nem is emlékszünk rá, de valaha mi is itt kezdtük, így ismerkedtünk meg az érzelmekkel, emberi tulajdonságokkal: meséket olvastunk, hallgattunk.
A mesék által -észrevétlenül- tanultuk meg megkülönböztetni a jót a rossztól, ez fejlesztette szókincsünket, fogalmazási készségünket és nagyon sokszor ezekből csináltunk szerepjátékokat. Mi még élőben. Kinn az udvaron a bokrok között, lézerkard helyett fagallyakból lett varázspálcával.

Kereknemerdő meséi megoldásra, együttműködésre, elfogadásra nevelnek, segítik az egészséges személyiség kialakulását. Kereknemerdő meséi megmutatják azt is, hogy a történet egy adott pontról több véget is érhet: lehet ugyanazon mesének szomorú, vidám, vagy épp tanulságos befejezése is és mindegyik más-más történet lesz, mindegyik más-más jellemet hoz ki az adott szereplőből.

Ha pedig akár szülő, akár nagyi, akár a gyermek kedvet érez hozzá, akkor bátran elővehető a kreatív fantázia, a fogalmazási kedv, az átélt élmények, a látott-hallott mesék … ezeket gyúrjátok össze és bátran varázsoljatok ti is egy mese befejezést.

Ajánlom a mesekönyvet kisiskolásoknak, akik gyakorolhatják a fogalmazást a mesék által. Ajánlom tudatos szülőknek, akik szívesen hoznak össze gyerekükkel egy közös mese befejezést is akár. De ajánlom a kicsiknek is, akik szeretnek állatos képeket színezni.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kereknemerdő és más mesék” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük