15 %

Sári és Nemszemétke

2.465 Ft

Gyártó/szerző: Mandl Péter

Kiadó: Ring-Color Kft.
Megjelenés éve: 2015
Oldalszám: 60 oldal
Kötés: kemény borító
ISBN: 9789638949264

Mikortól kapható: 2016-04-05

Várható szállítás: 2–4 munkanap

Cikkszám: 12204 Kategóriák: , ,

Leírás

Sári és Nemszemétke különleges, aktuális problémát feldolgozó mesekönyv:
a környezetvédelem egyik legfontosabb részterülete, a hulladékfeldolgozás.
A könyv különlegessége kettős irányultságában rejlik: egyrészt mesekönyv, másrészt ismeretterjesztő kézikönyv. A könyv gyerekirodalmi olvasata a zöld információk jelentős mennyiségéből adódóan jól meghatározott irányú – ez az elbeszélő profizmusát bizonyítva tökéletesen korrelál az aktuális gyerekirodalmi trendekkel, miszerint az újabban születő gyerekregényekben a gyerekek oldják meg a felnőttek által elrontott élethelyzeteket –, ti. elsősorban a gyerekek találékonyságával és gyerekekre való odafigyeléssel megoldható a hulladékkezelés problémája.
A történet végén olvasható konkrét tevékenységi terv („megtanítani, Robit, Aput és Anyut, hogy ne dobjanak ki mindent”) felhívó jellege a könyvhöz kapcsolódó munkafüzettel kiegészülve a környezetvédelmi oktatás hatékony eszközzé avatja a Sári és Nemszemétkét.

A munkafüzetben nyolc tárgy kivitelezését mutatjuk be lépésről lépésre, emellett számtalan ötletet adunk a továbbalkotáshoz. A munkafüzet lényeinek és tárgyainak megalkotásával a gyerekek nemcsak szemlélői, de részesei is lehetnek Sári és Nemszemétke történetének, így a mesének soha nem lesz vége…

A Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése által két évente meghirdetett
ARANYVACKOR pályázat 2011-es nyertese.
A szakmai zsűri fődíja és a Cerkabella Könyvkiadó külőndíja.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Sári és Nemszemétke” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.