16 %

Kismadár és Kóró

1.638 Ft

Elfogyott

Cikkszám: 12622 Kategória:

Leírás

Az álmos Kismadár megkéri Kórót, ringassa el, de annak nincs kedve? Kecskéhez fordul, hogy rágja meg Kórót, ám ő már ebédelt aznap? hol ér véget a láncolat? A népszerű magyar népmesét Várszegi Adél szellemes verses átiratában, Máray Mariann különleges illusztrációival jelentetjük meg.
A könyv a modern, ötletes versszöveggel, illetve egyszerre művészi és gyermekbarát képi világával valósággal rabul ejti olvasóit ? kicsiket és nagyokat, szülőket, nagyszülőket és gyerekeket egyaránt.
A kötet kedves humora kiválóan illeszkedik a groteszkséget amúgy sem nélkülöző eredeti történethez, mely generációk óta a gyerekek kedvence. A szellemes rímek: akár megannyi csattanó, a madárka strófáról strófára egyre dühösebben ballag a réten… A szöveg szókincse változatos, ízes fordulatokban gazdag, ugyanakkor könnyen érthető a legkisebbek számára is.
A szellemesen megírt verses elbeszélést a Máray Mariann alkotta lélegzetelállító képi világ egészíti ki. A tervezőgrafikusként végzett Máray kollázstechnikát alkalmazott: az alapot képző akrilfestményekre különböző anyagdarabokat, tapétát, fát, szalvétát ragasztott, majd az utómunkálatokat grafikai programokkal végezte el.
?Volt egy kicsi madár, problémája számos: egyfelől fáradt volt, másfelől meg álmos. Megkérte hát Kórót, ringassa el szépen, de Kórónak sajnos nem volt kedve éppen.
? Megállj, Kóró, megállj! Szólok a Kecskének, amiért nem ringatsz, rágcsáljon meg téged! Szaladt is Kecskéhez. ? Segíts rajtam, rendben? Rágcsáld meg a Kórót, ringasson el engem.
De a Kecske bizony ebédelt már aznap, nem kívánta Kórót, ellenállt a gaznak, Kóró Kismadarat nem ringatta szépen, a madár duzzogva ment tovább a réten??
A kismadár szépen kéri a kórót, ringassa el őt, ám a kóró ellenáll. Erre a kismadár megkéri a kecskét, hogy rágja el a kórót, de az is elutasítja. A kismadár így megkeresi a farkast, álljon bosszút a kecskén, majd a falut kéri, hogy kergesse el a farkast, a tüzet, hogy égesse fel a falut, és így tovább. Végül sikerül a terve, és óriási erőfeszítéssel ráveszi a kórót, hogy álomba ringassa őt.

További információk

EAN

ISBN

Megjelenés

Kötésmód

Oldalszám

Kiadó

Író