15 %

Hófehér karácsony

2.465 Ft

Gyártó/szerző: Mészöly Ágnes, Rofusz Kinga

Kiadó: Solar Kiadó
Megjelenés éve: 2017
Idődetektívek sorozat
160 oldal
Kötés: kemény kötés
ISBN: 9789632447346

Mikortól kapható: 2017-12-30

Várható szállítás: 2–5 munkanap

Cikkszám: 13497 Kategóriák: , ,

Leírás

Mészöly Ágnes könyve a klasszikus karácsonyi mesekönyvek hagyományát eleveníti fel. A szövegben nemcsak ismert, varázsos motívumok (angyalok, varázspor) szerepelnek, hanem a szerző által létrehozott fantasztikus motívumok is (légikocsi, ajándékszállító angyalok) – s mindezek egy családi utazásos-elakadásos történetben kedves, meghitt karácsonyi mesét eredményeznek.
A történet több szálon folyik: egyrészt szentestén egy kis bakonyi faluban, szakadó hóesésben – egy nagymama várja haza fiát és annak kétgyerekes családját. Másrészt a nagyvárosból útnak induló család kalandjait olvashatjuk: nem sokkal a cél előtt megcsúsznak a hóesésben, és elakadnak az autóval. Harmadrészt két angyal bajlódik egy túlterhelt légikocsival, amivel a bakonyi falucskába szánt karácsonyi ajándékokat kell leszállítaniuk – ők is éppen a család elakadt autója mellett szenvednek balesetet. Az angyalok némi varázsporával a két gyereknek sikerül segítséget hívni a faluból, így Fuvaros Jocó nemcsak a család autóját húzza ki a kátyúból, hanem az angyalokkal együtt a karácsonyi ajándékokat is leszállítja. Az angyalok meglepetés ajándékként megkapják a család narancsos csokoládétortáját.

Rofusz Kinga illusztrációjával a szöveg még közelebb kerül a karácsony csodákkal teli világához, hiszen a művésznő légies, pasztell figurái nemcsak a földön túlit, de a meghitt békességet is idézően mesebeliek.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Hófehér karácsony” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük