14 %

A divatdiktátor

3.353 Ft

13 készleten

Cikkszám: 195436 Kategória:

Leírás

Különleges regény a modern francia divat születésének viharos körülményeiről.
Rézi nem sokkal a felszabadulás után, 1944-ben érkezik Párizsba. Míg a városban a szabadságot ünneplik, ő egy boldogtalan házasság börtönében senyved. A férje utolsó, már megbocsáthatatlan árulását követően Rézi a házasság felbontását követeli.
Párizsban magára maradva valószínűtlen új barátra tesz szert: egy ismeretlen, középkorú divattervezőre, egy hanyatló divatház eldugott részlegén, akinek félénk természete és a hírnévtől való idegenkedése szöges ellentétben áll tervrajzainak lenyűgöző merészségével. A férfit Christian Diornak hívják.
Dior zsenialitását felismerve Rézi bátorítja a férfit, hogy a saját lábára álljon, és segédkezik abban, hogy a gátlásain felülkerekedve az őt megillető hírnévhez jusson. Rézi pedig, saját tanácsát megfogadva és pusztán egy fényképezőgéppel és egy írógéppel felszerelkezve, a divatújságírás izgalmas és káprázatos világába merészkedik.
Rézi rövidesen két egymástól nagyon is eltérő hódoló között találja magát, és válaszút elé érkezik, ahol kiderül, hogy ki is ő, és mit is akar valójában. Mialatt a város újjáépül, és visszatér a fényűzés, vajon képes lesz egy új, szeretetteljes életet megalapozni?
Pillants be a párizsi divatvilág izgalmas és ellentmondásos kulisszái mögé és szereplői sorsába!

„Marius Gabriel olyan könyvet ír, hogy az ember felnéz belőle, és döbbenten látja, hogy már hajnali két óra." – Historic Novel Society

Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!
Felnőtteknek ajánljuk!

További információk

EAN

ISBN

Megjelenés

Kötésmód

Oldalszám

Nyelv

Kiadó

Író