4 dolog, hogy miért olvass a gyermeknek!

Fejleszti a beszédkészséget. Gyermeked gyorsabban megtanul majd helyesen beszélni és jobban fogja használni a szavakat és mondatokat.

Javítja a koncentráció képességét. Fejleszti az érzelmi intelligenciát és a képzeletet. Egy bizonyos idő után megfigyelhető, hogy egyre jobban tudnak koncentrálni a halottakra, könnyebben felveszik a történet fonalát.

Segít a kötődésben. A mese által még jobban kialakulhat a kötődés, ezért van az, hogy már amikor pocakban van a gyermek, akkor is érdemes neki mesét olvasni. A lényeg, hogy ilyenkor is érzi a gyermek szeretett és törődést.

Fejleszti az érzelmi intelligenciát. A mesében tapasztalt dolgok, hogy most a Kiràly vagy az ellensége győzött a csatában, vagy a jó és a rossz és jó győzelme, az érzelmek megjelenése, a rossz érzések leküzdése segít gyermekének megérteni a valóságot.

Ha vissza emlékszel, amikor még te is gyermek voltál, biztos vagyok benne, hogy neked is olvastak esti mesét a szüleid. Én nagyon vártam minden este. Nálunk szertartássà vált minden éjszaka.
A mesekönyvek elképesztően fejlesztik a gyermeked agyát. Bizonyított tény, hogy akinek a szülei kiskorában rendszeresen olvastak, sokkal gördülékenyebben beszél, mert rendelkezik a megfelelő szókinccsel. Olvasás hatására közelebb kerülsz gyermekedhez mint gondolnád. Általában mi szülök rendkívül sokat dolgozunk, hogy a gyermekünk a lehető legjobbat kapja mindenből. Viszont, ez együtt jár azzal a ténnyel, hogy szinte nem is látjuk a gyermekünket napközben. Este viszont olvasás közben nagyon is közel kerültök egymáshoz. Ha rendszeresen olvasol gyermekednek nagyon élvezni fogja. Persze, olvasás előtt át tudjátok beszélni a napi történéseket.

Válassz több ezer könyv kínálatunkból: Mesekönyv Áruház